Feest en eerste kennismaking met mijn stageschool
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Joël
05 Februari 2010 | Suriname, Paramaribo
Ik moet eerst nog wat andere dingen vertellen zoals het feestje waar we heen zijn geweest van de vriend van Steven. Wat een leuke ervaring was dat zeg! We werden om 21:00 uur opgehaald door Steven en hij nam ons mee naar dat feestje, toen we daar aankwamen was er een brassband aan het spelen hoe gaaf is dat! Ze speelde super goed en onze Nederlandse heupen begonnen toch wel een beetje mee te wiegen maar echt niet zoals die van de Surinaamse dames pffuw als je wil leren dansen echt waar kom naar Suriname. Hierna gingen we de jarige feliciteren en gaven hem wat geld, hij vond het erg leuk en bood ons een stoel aan zodat we op straat konden gaan zitten met de stoel, alleen begon het helaas te regenen dus moesten we onder het afdakje gaan zitten. Het was een gezellig feest waar een band speelde en waar veel hapjes werden uitgedeeld. Birgit zat naast een oudere man wij raakten met hem aan de praat en hij vertelde ons dat hij nu in Nederland woonde maar dat hij op bezoek was in Suriname. Hierna hebben we over van alles en nog wat gepraat, hij was vroeger onderwijzer geweest dus hij wist ons al aardig wat te vertellen over het onderwijs, ook ben ik met hem in gesprek geraakt over de politiek in Suriname en over de aankomende verkiezingen, erg leuk en interessant. Aan het einde van de avond ging iedereen naar achter om eten te halen, want dat ik gebruikelijk in Suriname, maar wij hadden niet echt trek.
Donderdag ben ik mijn verklaring gaan halen en dat liep allemaal soepel . Ik kreeg nog uitleg van mevrouw Seymonson, zij vertelde waar ik aan moest denken op stage en wat ik absoluut wel en absoluut niet moest doen. Ook kreeg ik nog een verklaring mee voor mijn stageschool, dat wil zeggen dat ik officieel naar stage mag. Ik ben toen verder de stad in gegaan en heb een aantal foto’s gemaakt, ik kan ze helaas niet uploaden want voor 9 foto’s ben ik een uur bezig dus ik hoop dat we hier snel internet krijgen. Verder zijn we die dag Paramaribo in gegaan en de dames moesten allemaal een tas kopen dus dat was winkel in en winkel uit en winkel in en winkel uit etc. Ik moest een zwembroek kopen want die was ik vergeten dus die had ik in vijf minuten gekocht hahah verschil moet er zijn.
Donderdag avond ben ik met Daphne boodschappen gaan doen bij een vrij grote winkel. We besloten om pasta te gaan eten en ik bood aan om te koken. Dus het menu was Pennen met rundvlees, maïskolfjes, champions en tomatenpuree. Het smaakte best ok al zeg ik het zelf. In de avond besloten we om te gaan stappen bij de Havanna Lounge, Birgit had een taxi gebeld en deze zou ons komen ophalen om 21:15 uur maar om 22:00 uur was hij er nog steeds niet..22:10 uur was hij er dan eindelijk… Het was een gezellige man want onderweg maakte hij een grapje, of we gingen dansen tot BAM (06:00 uur in de ochtend) ‘nee’ zei Birgit ‘tot 07:00 uur en dan kruipen we naar huis’, nou die man heeft wel een vijf tal minuten gelachen om deze opmerking. Hij zette ons af bij de Havanna Lounge en gelukkig maar dat hij een uur te laat was want er was nog bijna geen mens, maar wij zijn lekker op het terras gaan zitten en hebben daar wat gedronken. Het bleek dat de gehele avond salsa werd gedraaid dus dat was leuk om te zien hoe de mensen hier aan het dansen waren. Tot onze verassing kwamen we PABO studenten tegen die we in Schoorl al hadden ontmoet, het werd een gezellige bijeenkomst waar veel gepraat, gelachen en gedronken werd. Rond half twee waren we weer thuis hihi.
Zoals de titel al verklaard ben ik vrijdag voor het eerst naar mijn stage school geweest. Ik wist het adres van de school niet meer zo goed dus ik moest eerst even langs de internet winkel om het adres snel op te zoeken. Ik kon de straat van de school snel vinden op de kaart dus ik kon wederom op mijn fietsje stappen en mijn weg naar mijn stageschool vervolgen. Ik ben in een keer naar mijn stageschool gefietst en de muur van de school was erg herkenbaar want ik heb al een aantal maal op de site van de school gekeken. Ik zette mijn fiets weg en ik had geen idee waar ik heen moest, dus ik vroeg het aan drie vrouwen op het schoolplein. Ze vertelde me dat het schoolhoofd er niet was maar dat ik naar het onderschool hoofd moest gaan. Het lokaal was recht voor me, ik kwam aanlopen en de vrouw begroette mij hartelijk, ze bleek tevens mijn mentor te zijn. Ik zei goedemorgen tegen de kinderen maar ik kreeg geen reactie, want ze keken me allemaal aan, maar mijn mentor zei wat zeggen we dan? En toen zei de gehele klas in koor: ‘Goedemorgen meneer’ dit deed me natuurlijk goed. Maandag mag ik beginnen met stage, ik ga de eerste drie dagen eerst observeren hoe mijn mentor les geeft. Dus volgende week mag ik dan Nederlands gaan geven want dat zei mijn mentor, hopelijk mag ik ook andere lessen geven zoals rekenen. Ik hoef niet een bepaald schooluniform te dragen want ik mag gewoon een lange spijkerbroek aan hebben en dichte schoenen ook droeg ik een witte polo en dat vond ze prima zei ze. Hierna ben ik weer naar huis gefietst en heb weer even een andere weg uitgeprobeerd om makkelijker naar huis te komen maar ik moet nog even een goede weg zien te vinden, leren door te doen haha wat een leerkracht he? Ik denk dat we vanavond weer uitgaan want het is vrijdag avond dus dat komt waarschijnlijk helemaal goed. Steven heeft gezegd dat hij ons vanavond mee gaat nemen naar een restaurant dus ik ben benieuwd. En zondag gaan we met Steven en andere studenten naar White Beach lekker aan het strand liggen, met eten en drinken heb er nu al zin in.
Dit was het voorlopig doe het rustig aan! Groet
Dit was het voorlopig doe het rustig aan! Groet
05 Februari 2010 - 19:49
Britt:
Verdeuuurie, je hebt het mooi voor elkaar daar! Nice nice! Ik hoop dat je stage gaat bevallen :-D
liefs! -
05 Februari 2010 - 20:27
Jolien:
Lala lekker, iemand moet het doen
z'n aller eerste zoen iemand moet het doen, lala lekker,
z'n aller eerste zoen, lala lekker
M'n vriendin gaf een heel groot feest
met en dj en een bar leuke jongens bij de greep.
Haar broer hielp een handje mee en wat bleek
hij was de dj hij was zwaar oke.
Ik vond hem altijd super irritant
maar dat is veranderd want: het broertje van mijn beste vriendin, oh het broertje van mijn beste vriendin,
ja de broer van mijn beste vriendin is opeens een lekker
Dingen die ik nu met hem kan doen
Hetzijn er toch een eens veel meer dan toen,
ik geef hem zijn aller eerste zoen het is een lekker ding daar kan ie niks aan doen.
Lala lekker iemand moet het doen lala lekker
z'n aller eerste zoen.
05 Februari 2010 - 23:14
Yvonne (moeder):
Wow!!! Joel die mij over 3,5 maanden Salsa les kan geven, dat is boffen! Het genieten is voor jullie al begonnen, heel goed, werken kan altijd nog.
Ik doe je hierbij nog even de groeten en een zoen van je Oma,waar ik vandaag de hele dag was. (Wij hopen dat de grote operatie niet al te lang op zich zal laten wachten). liefs van mij -
06 Februari 2010 - 22:06
Floor:
Haa Joël wat een leuke verhalen al zeg! Heel veel succes en plezier nog in Suriname!
xx -
07 Februari 2010 - 12:21
Renate Snellers:
Hoi Joel, dat is mooi daar en gezellig ook! by the way hoe laat begin je bij emmas? pff moet ik het maar doen...liefs van mij