Een week in een vogelvlucht - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joël Albert de la Bruheze - WaarBenJij.nu Een week in een vogelvlucht - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Joël Albert de la Bruheze - WaarBenJij.nu

Een week in een vogelvlucht

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Joël

28 April 2010 | Suriname, Paramaribo

Zo dat is weer een tijdje geleden dat ik een bericht achter heb gelaten voor jullie.
Er is afgelopen week best veel gebeurd, helaas heb ik niet van alles foto’s en ben ik niet in de mogelijkheid om foto’s online te zetten. Misschien dat ik hiervoor nog wel een mogelijkheid zie dus hou mijn site in de gaten ;)
De maandag na de inbraak zijn we niet naar stage gegaan, we wilden eerst even wennen aan onze nieuwe omgeving en daarom hebben we besloten een dag niet te gaan. We hebben het huis een beetje ingericht. In de avond werden we uitgenodigd door de buurman, deze bood aan om met ons wat te gaan drinken dus we zaten rond 8 uur aan een tafeltje op straat. Gezellig met onze Nederlands Surinaamse buurman een drankje te drinken. We konden het niet al te laat maken want de volgende dag moesten we namelijk gewoon naar stage.
Toen ik de volgende dag op stage kwam vroeg iedereen hoe het met me ging, zowel de leerlingen als de leerkrachten, erg fijn dat je merkt dat mensen met je mee leven en dat ze aan je denken. Ik vertelde aan mijn juf dat ik woensdag niet op stage zou komen omdat we namelijk woensdag onze verklaring bij de politie moesten ophalen. Het was een normale stagedag waar weinig bijzonders gebeurde.
We hadden de avond daarvoor met onze overbuurman afgesproken om woensdag avond te gaan barbecueën, hij zou het vlees regelen en wij zouden het brood, salade, drinken etc. regelen. Daarom zijn we in de middag inkopen gaan doen voor onze barbecue. Helaas kwam onze buurman niet opdagen dus hadden we eigenlijk alles voor niks gekocht maar Jarvi (een jongen die we hebben leren kennen) zei dat hij ons wel mee zou nemen naar Overbridge, zo gezegd, zo gedaan. Wij namen al onze spullen mee en stapten bij Jarvi in de auto. Onderweg hebben we nog veels gehaald voor op de barbecue en daarna zijn we door gereden naar Overbridge. Toen we aankwamen bij Overbridge was het al donker maar daardoor had het juist wel een bijzonder effect. We hebben lekker gegeten en zelfs nog in het donker gezwommen in het warme Surinaamse water, heerlijk!
Ik ging met Jarvi kijken of er ook mensen aan het vissen waren maar helaas er was niemand aan het vissen. Wel raakten we in gesprek met twee vissers die ons vertelden dat we gebruik mochten maken van hun materiaal als we maar aas hadden en laat het nu net zo zijn dat we aan het barbecue waren en dat we vlees over hadden. We gingen dus vissen op Piranha’s met het materiaal van de vissers. Helaas hebben we niks gevangen maar het was wel een leuke ervaring.
De volgende dag naar de politie gegaan en daar een verklaring opgehaald over de inbraak. Alle materialen die we aan hadden gegeven stonden erop dus hopelijk kan ik nu ook wat terug krijgen van de verzekering, maar dat doe ik wel als ik weer in Nederland ben. De rest van de dag heb ik wat aan school gewerkt en voor je het weet is de dag weer voorbij.
De volgende dag werden we opgehaald door Kera want we zouden met Nicolet, Inez en Sharon naar White Beach gaan omdat Nicolet jarig was geweest en deze dag een soort van feestje gaf. Helaas hadden we het weer niet mee want het was bewolkt en het heeft lang en hard geregend. Natuurlijk laat ik me daardoor niet uit het veld slaan en ben ik lekker gaan zwemmen in de regen maar het regenwater was erg koud dus zolang heb ik dit ook weer niet gedaan, maar bijzonder is het wel hoor om te zwemmen in de regen.
Aan het einde van de middag reden we terug en besloten we om met z’n allen zelf een pizza te maken, deze smaakte erg goed en in de avond hadden we een gezellig feestje in Havana Lounge.
Vrijdag zijn Jorieke, Daphne en ik de stad in gegaan en hebben we eens goed de winkels van Paramaribo. Ik heb een camera gekocht dus vanaf vrijdag heb ik weer foto’s kunnen maken, gelukkig, want ik wil niet mijn laatste dagen in Suriname verblijven zonder er foto’s van te kunnen maken. In de avond zijn we met z’n vieren naar ’t Vat geweest, een terras / restaurant waar bijna alleen maar Bakra’s zitten en dat is toch best een raar gezicht hoor als je eigenlijk alleen maar Surinamers bent gewend. Moet denk ik dus ook wel even wennen aan al jullie blanke koppies als ik thuis kom. ;)
Zaterdag zijn we naar Niels gegaan en hebben we hier even op internet gezeten verder hebben we hier lekker gegeten en in de avond zijn we weer wezen stappen.
Zondag was een rustdag en kon ik nog wat voor school doen. In de middag kwamen Niels en Loes langs om wat films te lenen en om gezellig wat bij te kletsen en zo was de zondag ook alweer voorbij.

Helaas laat het weer ons de laatste paar dagen goed in de steek, als we binnen moeten zitten is het ontzettend warm en schijnt de zon en als we tijd hebben dan regent het de gehele dag een groot deel ervan. Tsja je moet maar zo denken er is niet voor niets zoveel groen in Suriname.

Zo dat was het weer voor even. Volgende week plaats ik een lang verhaal over wat er deze week is gebeurd. Ik heb veel gezien en gedaan en ik ga nog veel zien en doen. Donderdag ga ik naar Berg en Dal, tussen de bomen van Suriname doorvliegen, vrijdag is het Koninginnendag en dat ga ik zeker vieren. En ik ben nog naar Fort Zeelandia geweest maar dat volgt allemaal nog inclusief foto’s!

Groetjes en een dikke brassa van mij

• 28 April 2010 - 13:31

Marion:

ooh joel ik lees nu pas de andere verhalen! verschrikkelijk man dat je het allemaal kwijt bent!! sjonge jonge!! maar voor de rest lees ik nog wel mooie verhalen gelukkig! het is er dus mooi?? liefs

• 28 April 2010 - 16:25

Britt:

Hai joelmansch, fijn dat je iig weer wat fotos kan maken, wat n geouwehoer zeg... Bah! Echt klootje dat ze hadden ingebroken. Maar voor de rest lees ik dat je je echt nog vermaakt, gelukkig. En nog 'eventjes' en dan ben je weer terug! Wordt tijd voor n paar pilsjes :) veel liefs en geniet er de laatste weken nog maar even flink van!

Britt xxxx

• 28 April 2010 - 20:26

Adri:

Nou zo'n stage in Suriname is geen kattepis zeg! Tussen de feesten, terrassen, disco's, barbeques en uitjes door moet je ook nog een paar dagen voor de klas. Pffff, dat houdt geen bakra vol man! Ben ik blij dat ik in koud aangeharkt Nederland alleen maar hoef te werken. Nou ja, je weet wie het zegt he? De ouwe oliebol. Kusje.

• 28 April 2010 - 21:36

Bert En Carola:

Hoi Joel,

Top dat je nog tussen alle regenbuien door en papierwinkel op het politiebureau heerlijk kunt genieten!Blijven doen hoor!
    Veel liefs,
    Bert en Carola

• 02 Mei 2010 - 09:51

WANG:

he ouwe reus!
    je doet gelukkig nog wel leuke dingen en laat het er niet bij zitten! dat weer komt vast wel goed. en wil graag snel weer foto's zien! zie je snel ! dikke kus

• 03 Mei 2010 - 12:01

Tim Giesen:

Zoo Joël, dat is niet niks wat je hebt meegemaakt, ik ken het gevoel alleen was er gelukkig niet zo veel weg als bij jullie. Inderdaad mooi om te lezen dat je ook nog geniet, dat moet je ook zeker blijven doen ouwe.
    Enjoy

XX